Izleti

Trogir

Trogir se smjestio u središtu Dalmacije, na jadranskoj obali. Zbog pozicije i prirodne zaštićenosti, njegova je luka omiljena destinacija za nautičare. Kako je od zračne luke Split udaljen svega 5 kilometara, a od izlaza na autocestu 15 kilometara, od kud krenuli da krenuli nijedno mjesto, ni jedna luka, ni jedan otok nije dovoljno daleko od Trogira da bi ga se moglo izbjeći. Pridodaju li se tome svi oni sunčani dani, eto idealne destinacije za avanturističko istraživanje Dalmacije, lijeni odmor, bijeg od kopna i lutanje po njegovom akvatoriju.

Split

Za grad u koji ste stigli njegovi će vam stanovnici s puno ponosa kazati kako je "najljepši na svijetu i okolici" i o tome sa njima nemojte polemizirati, jer tisućljetni Split vedra duha koji ćete ubrzo otkriti, uvjerit će i vas u to! Taj vječno mlad grad sa oko 200 tisuća stanovnika koji mu daju topli mediteranski temperament, živi svojim urbanim ritmom već 1700 godina, sa srcem u Dioklecijanovoj palači i dušom koja vas dočekuje raširenih ruku i srdačno. Od tada do danas milenijsko trajanje grada pod zaštitom UNESCO-a i upisanog u registar Svjetske kulturne baštine piše povijest i sadašnjost jedinstvene metropole hrvatskog juga.

Bol na Braču

Bol je najstarije obalno bračko naselje. Nekoliko se kilometara proteže uz sam morski rub. More je pred njim iznimno bistro, prozirni valovi doimlju se poput brušena kristala. Zapadno od Bola, plaža Zlatni rat jedna je od najvećih i najljepših prirodnih atrakcija Jadrana. Poput jezička pruža se gotovo pola kilometra u modrinu mora. Raste nanošenjem i taloženjem sitnih šljunčanih oblutaka oko podmorskog grebena. Vršak Zlatnog rata mijenja oblik, nastojeći ugoditi volji valova i morskim strujanjima.

Rafting na Cetini

Rafting: Kao spoj avanturizma sporta i zabave doživio je svoj najveći procvat baš tu, u Omišu. Rijeka Cetina i njen kanjon začudne ljepote pružaju nezaboravan doživljaj i opravdavaju epitet Omiša kao najboljeg mjesta za rafting; kako za početnike tako i za stare zaljubljenike u taj sport. Ne morate pobjeći daleko od mora da biste upoznali čari rijeke; tek nekoliko kilometara od ušća Cetine počinje trosatna avantura kroz slikovite usjeke, zaigrane vodopade i brzace, uživajući pri tom u bistroj vodi oivičenoj zelenom šumom. Vožnja duga 16 kilometara završava u prelijepom izletištu "Radmanove mlinice" gdje možete predahnuti i uživati u čudesnom prirodnom ambijentu koji vam svojim svježim zrakom i specifičnim reljefom, tako različitim od obližnje obale, pruža sliku Omiša kao malog grada s velikim različitostima. A to Omiš upravo i jest - mali grad za ugodan i aktivan odmor.

Makarska

Makarska je jedno od najpoznatijih turističkih odredišta hrvatskog priobalja, privlačno zbog svojih i prirodnih i klimatskih karakteristika, raznolike turističke ponude i gostoljubivih domaćina. Pješčana i šljunčana plaža, duga je skoro 2 km i po njoj je bila, a i danas je prepoznatljiva. Uza šetnice obrubljene borovima nalaze se različiti turistički sadržaji, udobni hoteli, ugostiteljski objekti s gastronomskim specijalitetima, te obilje zabave za djecu i odrasle.

Dubrovnik

Dubrovnik (latinski: Ragusa) je grad smješten na Jadranskom moru, u južnoj Hrvatskoj. Ubraja se u jedan od najznačajnijih kulturnih i turističkih centara u cijeloj Jugoistočnoj Evropi. Poznat je po svojoj staroj gradskoj jezgri sa brojnim kulturnim i sakralnim spomenicima. Popularni naziv za Grad pod brdom Srđ je i "biser Jadrana".

Međugorje

Međugorje je jedno od najpoznatijih katoličkih svetišta u svijetu, smješteno u blizini grada Čitluka, u južnom dijelu Bosne i Hercegovine. Broji oko 4300 stanovnika, a postalo je poznato kroz ukazanja Djevice Marije, koja se kao fenomen počela javljati 1981. godine. Od tada ovo hercegovačko mjesto godišnje obiđe oko milion katolika iz cijelog svijeta.

Saznajte više o najljepšem mjestu na Jadranu
Tučepi